Održavanje hladnjaka

Kako održavati hladnjak za vino

1. Održavajte hladnjak za vino čistim - redovno čišćenje unutrašnjosti i vanjske površine hladnjaka pomoći će u održavanju optimalne temperature hlađenja vina i njegove učinkovitosti.

2. Redovito provjeravajte temperaturu hlađenja - hladnjaci za vino moraju  održavati  temperaturu vina između 5°C i 12°C.

3. Provjerite da li je vlažnost u gprihvatljivim granicama  - vlažnost u hladnjaku za vino trebala bi biti između 50% i 70%.

4. Redovito zamjenjujte filter za zrak ako ga hladnjak ima  - filter za zrak treba redovito zamjenjivati kako bi se spriječilo kontaminiranje vina.

5. Provjerite da li je nivo buke u granicama - provjerite da li je nivo buke koji proizlazi iz hladnjaka za vino u normalnim granicama odnosno da ne proizvodi čudne zvukove.

6. Provjerite da li  kompresor dobro radi - kompresor hladnjaka za vino mora biti ispravan, uključen i učinkovit da bi se održala optimalna temperatura odnosno isparivač unutar hladnjaka mora bbiti hladan na dodir.

7. Redovito provjeravajte da li su vrata ispravna - vrata hladnjaka za vino trebala bi biti čvrsta i bez pukotina ili ogrebotina.

8. Redovito provjeravajte da li je rasvjeta u funkciji - provjerite da li je rasvjeta u hladnjaku za vino ispravna i da li radi ispravno.

9. Redovito provjeravajte da li je termostat ispravan - redovito provjeravajte da li je termostat u hladnjaku za vino ispravan i da radi ispravno odnosno da li isključuje i uključuje na željenim temperaturama.

10. Provjerite  cijevi i žice da nisu oštećene -  provjerite da li su cijevi i žice u hladnjaku za vino čiste i da li su ispravne.

11. Redovito provjeravajte da li su strujni kablovi ispravni - provjerite da li su kablovi u hladnjaku za vino čisti i da li su ispravni.

 

**Ovo je mrežno mjesto zaštićeno tehnologijom reCAPTCHA te se primjenjuju Googleovi Uvjeti pružanja usluge i Uvjeti korištenja.

Fiksni tečaj konverzije 1EUR = 7.53450HRK

Kontakt info: Unitrg d.o.o. Donje Svetice 40, 10000 Zagreb Tel: +385 (0) 1 238 37 33